foto van een rode appel
april 15, 2020

Is een appel eigenlijk wel zo gezond?

Door admin

Een van de meest bekende vruchten die veel gegeten wordt in ons land is de appel. Je hebt de appel in veel verschillende soorten van zuur tot zoet. Een appel is een goed tussendoortje die relatief weinig suikers bevatten en hoe zuurder de appel hoe minder suikers dus het is raadzaam om voor een wat zuurdere variant te gaan. Een appel kan dus zeker helpen met afvallen en daarnaast wordt geadviseerd om minstens twee stuks fruit per dag te eten. Let er wel op dat je niet te veel appels eet want dan krijg je te veel suiker (fructose) binnen en dit heeft naast de voordelen van de appel toch ook nadelen voor je gezondheid. Maar waardoor is het nou gezond om iedere dag een appeltje te eten?

Vezels

Vezels zijn goed voor je maagdarmflora en daardoor is het van belang dat je iedere dag voldoende vezels binnenkrijgt. Daarnaast zorgt de vezel pectine ervoor dat je cholesterolniveau daalt. Ook zorgen de vezels voor het verlagen van je bloedsuikerspiegel waardoor je minder risico loopt op diabetes.

Vitamine C

In een appel zit vitamine C, niet zoveel als in Citrusvruchten maar toch zit er een goede hoeveelheid in die mee helpt aan een goed immuunsysteem.

Antioxidanten

Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen en zijn daardoor dus een goede stof binnen te krijgen. Elke dag een appeltje helpt om je cellen te beschermen.

Polyfenolen

Dit zijn stofjes die ervoor zorgen dat je luchtwegen schoner worden. Hierdoor zou een appel kunnen helpen bij mensen met problemen in hun luchtwegen. Natuurlijk zullen je problemen niet direct opgelost zijn als je een appel per dag eet maar het ondersteunt de bevordering wel.