drie wandelende mensen tijdens het golven
april 15, 2020

Afvallen door wandelen

Door admin

Wandelen is een bezigheid waarbij je niet snel zou denken dat je afvalt. Iedereen wandelt wel eens en voor bepaalde beroepen loop je zelfs erg veel en dit is absoluut een voordeel voor je gezondheid maar het kan zelfs helpen bij het afvallen.

Wanneer je door gezondheidsproblemen niet kan fitnessen of een andere sport kan doen is wandelen het beste alternatief omdat dit weinig belastend is voor je lichaam en spieren maar het is toch een goed middel om te gebruiken bij het afvallen.

Maximaliseren van het afvallen door te wandelen

Gewoon op een lekker vlot tempo wandelen is natuurlijk al handig voor wanneer je wil afvallen maar je kan het ook opschalen want hoe harder je loopt hoe meer calorieën je verbrand tijdens het wandelen. Probeer dus ook zo vlot mogelijk door te stappen tijdens het wandelen. Ook kan je ervoor kiezen om een heuvelachtig gebied te bewandelen want heuvelopwaarts zal je ook meer verbranden waardoor je dus het maximale uit het wandelen haalt.

Andere gezondheidsvoordelen van wandelen

Wandelen heeft nog veel meer voordelen dan enkel afvallen, je zorgt er namelijk voor dat je minder kans hebt op diabetes en minder kans op hart en vaatziektes krijgt dankzij het wandelen. De drempel om te gaan wandelen is ook aanzienlijk lager dan het is om intensief te gaan sporten waardoor je sneller even tussendoor wat calorieën kan verbranden. Niet alleen is de drempel lager maar ook raak je er minder bezweet van waardoor even tussendoor wandelen ook gunstiger is.

Als laatste is het natuurlijk ook voor je rust een goede stap. Je bent lekker buiten en kan je hoofd leeg maken waardoor je stressniveau aanzienlijk daalt. Ook het verlagen van je stressniveau is voor je gezondheid beter omdat stress echt nadelige gevolgen heeft.