vruchtgroente avocado doormidden gesneden
mei 20, 2020

Is avocado gezond of juist niet zo?

Door admin

Avocado staat in de schijf van vijf van het voedingscentrum. Het is namelijk een vruchtgroente, welke dan ook bij de groente is ingedeeld. Een avocado is dan ook een goede toevoeging aan je menu, om aan de 250 gram groente te komen, welke je iedere dag zou moeten eten.

Groente is goed maar wat maakt avocado gezond?

Avocado’s zitten bom vol met gezond vet. Het betreft hier namelijk onverzadigd vet, welke erom bekend staat het LDL-cholesterol van het bloed te verlagen. Hierdoor is het eten van een avocado goed voor de bloedvaten in je lichaam. Ook zit deze vruchtgroente bol met vezels, vitamine E en kalium. Waardoor het regelmatig eten van deze groente ervoor zorgt dat je minder kans op ontstekingen zult hebben.

Avocado in een salade

Avocado is dus gezond en bevat de nodige gezonde vetten. Maar weet je wat nog veel beter is? Om verschillende groentes met elkaar te combineren. Iedere groente bevat namelijk verschillende voedingstoffen, waardoor een salade met diverse groentes een erg gezonde maaltijd is.

Hoeveel per week eten

Hoe gezond iets ook is, als je er te veel van eet kan het ineens een stuk minder goed voor je zijn. Doordat er veel vet in avocado’s zitten, dien je niet te overdrijven met de hoeveelheid die je ervan eet. Op de website van Menshealth.com staat in dit artikel geschreven dat volgens een diëtist we voldoende hebben aan een halve avocado per dag.

Meer te weten komen over de Avocado?

In onderstaand filmpje is te bekijken wat alle voordelen zijn, samen met wat het doet voor je lichaam als je voor langere tijd dagelijks deze groente zou eten.