blonde vrouw afvallen door hardlopen
mei 20, 2020

Afvallen door hardlopen

Door admin

Heb je een gezond voedingspatroon en wil je nog meer een snelle afvallen? Dan moet je naast gezond eten en drinken ook voldoende bewegen. Bewegen is niet alleen goed om extra kilo’s kwijt te raken, maar het is ook goed voor je conditie, je hersenen, je hart en bloedvaten. Kortom, het is zeker de moeite waard om voldoende te gaan bewegen!

Veel calorieën verbranden met hardlopen

Als je gaat uitzoeken wat je het beste kunt doen om zo snel mogelijk calorieën te verbranden, dan zul je zien dat hardlopen vrij hoog in het rijtje staat. Volgens de website gezondheidsnet zal 11 km per uur hardlopen zelfs 11,5 kcal per kilo lichaamsgewicht per uur verbranden. Dit komt erop neer dat je maar liefst 920 kcal in een uur hardlopen zal verbranden als je 80 kilogram weegt. Hardlopen is dus een goede manier om in korte tijd veel energie te verbruiken.

Waar op letten tijdens het hardlopen om af te vallen

Iets waar je op dient te letten is om niet te hard te gaan lopen. Dit klinkt misschien vreemd, maar als je de reden erachter weet is het zelfs erg logisch. Als je op een hoog tempo gaat hardlopen zal je lichaam in raptempo koolhydraten en suikers verbranden. Hierdoor zal je in korte tijd moe worden, waardoor je niet zo lang kunt hardlopen. Hierdoor zal je in verhouding minder vet verbranden als dat je in een lager tempo voor een langere tijd zou lopen.

Is in hoog tempo lopen dan slecht?

Dit is niet slecht, het is zelfs goed om je conditie op te bouwen. Alleen is het niet de meest optimale manier om zo veel mogelijk af te vallen. Omdat conditie opbouwen wel erg goed is, zodat je de volgende keren het beter kunt volhouden. Zou je 25 minuten in normaal tempo kunnen lopen en de laatste 10 minuten in hoog tempo. Zo zorg je voor een goede combinatie aan vet verbranden en conditie opbouw.