vrouw warming up ook met TENS mogelijk
juni 8, 2020

Warming up met een draadloos tens apparaat

Door admin

In het artikel afvallen door bewegen en gezond eten kon je al lezen dat afvallen het best gaat door ook goed in beweging te blijven. Hierbij is het vooral belangrijk om te blijven bewegen over een langere termijn. Niet een keer sporten en vervolgens twee weken wachten. De beste resultaten bereik je met iedere dag bewegen en twee a drie dagen per week voor drie kwartier achtereen. Het vervelende hieraan is dat het echter veel impact heeft op je lichaam. Eerst hoefde je lichaam niet zoveel te doen en ineens zet jij het op een sporten.

Door het vele bewegen en sporten waar je lichaam nog niet aan gewend is. Zal je lichaam goed doen, maar je dient het wel op de juiste manier te doen. Zo hoort een warming up ook bij het sporten. Dit doe je om blessures te voorkomen. Een ideale manier om een warming up te doen is doormiddel van een draadloos tens apparaat. Met een tens apparaat activeer je jouw spieren doordat het er stroomimpulsen verstuurd worden naar je lichaam. Hierdoor zullen je spieren op hun beurt opwarmen. Ideaal dus voordat je gaat sporten om blessures te voorkomen.

Bijwerkingen tens apparaat

Eigenlijk zijn er niet zo veel bijwerkingen bekend. Er zijn berichten van mensen welke plaatselijke irritatie hebben waar de elektroden geplakt zijn. Sommige mensen blijken er allergisch voor te zijn, echter kan dit vaak verholpen worden door de juiste pleisters te gebruiken. Tevens dienen er geen stukken huid beplakt worden welke een wond hebben.

Mensen die eerst hun arts moeten raadplegen

Sommige mensen dienen eerst hun arts te vragen of ze gebruik mogen maken van een TENS apparaat.

  • Mensen met een elektronisch implantaat zoals bijvoorbeeld een pacemaker
  • Mensen met epilepsie
  • Mensen met hartritmestoornissen
  • Bij een beginnende zwangerschap
  • Mensen die de elektrode willen aanbrengen op huid met kwaadaardige aandoeningen

Ervaringen tens apparaat op internet

De ervaringen lopen uiteen, maar in het algemeen wordt de pijnvermindering van het tens apparaat als meest prettige voordeel ervaren. Vooral omdat deze manier van pijnvermindering er niet voor zorgt dat men suf wordt. Tevens is het draadloze tens apparaat erg handig omdat het overal naar toe genomen kan worden, waardoor je het overal kunt gebruiken, wanneer het jou uitkomt.

Tens apparaat soms vergoed door verzekeraar

Het verschilt per zorgpolis of het aanschafbedrag volledig vergoed wordt. Dit geldt ook voor de verbruiksartikelen die bij het tens apparaat horen, zoals de plakkers. Voor de aanschaf van het tens apparaat is het dan ook verstandig om contact op te nemen met je verzekeraar. Om zo met zekerheid erachter te komen of ook jij een tens apparaat vergoed krijgt van je zorgverzekeraar.