potje met tabletten
mei 20, 2020

Goedkoop afvallen zonder tabletten

Door admin

In de westerse wereld zijn er veel mensen die kampen met overgewicht. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met een slecht voedingspatroon en te weinig beweging. Doordat de groep mensen met overgewicht steeds groter wordt en ook steeds meer duidelijk is geworden dat overgewicht in verband staat met verschillende ziektes. Zijn er steeds meer mensen die gezonder willen worden door af te vallen. Daarnaast worden slanke mensen in het algemeen gezien als aantrekkelijk, waardoor er ook veel mensen puur voor de looks willen afvallen. Wat de reden ook is waarvoor je wilt afvallen (uitgezonderd op doktersadvies), laat tabletten om af te vallen lekker voor wat het is.

Waarom ben je dik geworden?

Allereerst is het van belang om eens bij jezelf na te gaan waarvoor je dik bent geworden. Vaak weet men zelf wel hoe dit tot stand is gekomen.

De 4 meest voorkomende redenen:

  • Het eten van ongezonde voeding
  • Te veel eten
  • Ongezond drinken
  • Weinig bewegen

Als je weet waardoor je dik bent geworden, dan is het eigenlijk best wel eenvoudig om erachter te komen hoe je kunt afvallen. Het is alleen lang niet zo makkelijk om gewoontes aan te passen. Het grote voordeel is echter dat het vooral aan het begin moeilijk is en dat het in de loop der tijd steeds eenvoudiger wordt. Totdat je de gewoonte hebt aangepast, waardoor het helemaal geen moeite meer kost.

Afvallen zonder tabletten is goed mogelijk

Als je weet waardoor je bent aangekomen, zal het ook duidelijk zijn dat je geen tabletten nodig bent om het overgewicht weer krijt te raken.

Door alleen al op je voeding te letten zal je de eerste weken al grote resultaten zien. Eet vooral groenten, fruit, noten, volle granen, peulvruchten, vis en gevogelte. Doe dit in normale hoeveelheden en overeet niet. Zorg ervoor dat je vooral water, koffie of theedrinkt zonder suiker.

Groter effect met afvallen

Door bij het afvallen ook voldoende te bewegen zal je niet alleen sneller gewicht kwijtraken, het gaat je ook makkelijker af. Zo zal je waarschijnlijk niet zo snel een ongezonde maaltijd nuttigen als je net driekwartier gesport hebt. Het zal het gevoel geven dat je voor niets gesport hebt. Waardoor gezond eten weer een stukje makkelijker is geworden.

De combinatie gezond eten en bewegen zal er ook voor zorgen dat je sneller merkt dat je gewicht kwijtraakt. Niets is zo motiverend om snel resultaten te zien.

Afvallen hoeft niet duur te zijn

Door groente en fruit te kopen in de aanbieding, een paar dagen in de week geen vlees te eten en frisdranken te vervangen door water, koffie of thee. Zal je merken dat het je helemaal niets extra hoeft te kosten.