kg gewicht vermageren
mei 20, 2020

20 kg vermageren een grote opgave?

Door admin

Of 20 kg vermageren een grote opgave is, zal per persoon verschillend zijn. Zo is ook het startgewicht van belang, weeg je veel te zwaar dan zal 20kg vermageren gemakkelijker zijn dan iemand die eigenlijk al op zijn of haar streefgewicht zit. Vaak is het ook zo dat bij mensen met veel meer overgewicht de leef en eetgewoontes een stuk slechter zijn. Daardoor zal een gezonde levensstijl een nog groter effect hebben.

Stel goed haalbare doelen in kleine stappen

Wellicht wil je voor een bepaalde datum 20kg kwijt zijn, maar is dit doel wel serieus haalbaar? Men zet in de regel met het grootste gemak behoorlijke doelen voor zichzelf, met als resultaat dat ze niet gehaald worden. Waardoor men al snel stopt met gezond leven om de kilo’s kwijt te raken. Dit is natuurlijk erg jammer, vooral omdat het ook anders kan. Zet je kleine haalbare doelen voor jezelf, dan zul je merken dat je ze makkelijker kunt halen. Tevens zal het je een goed gevoel geven als je een doel hebt behaald, waardoor je positiever gaat kijken naar het gehele afvallen. Kortom, je zult gemakkelijker je uiteindelijke doel halen.

Begin met kleine veranderingen aan te brengen in je levensstijl

Maar al te vaak denkt men dat direct al het slechte van tafel te schuiven de beste oplossing is. Natuurlijk als dit lukt, zou dit ook perfect zijn. Maar bij veel mensen zorgt het voor een te grote stap, waar het lichaam en de geest niet zomaar aan kan wennen.

Hoe je dit kunt aanpakken?

Begin bijvoorbeeld door frisdrank te veranderen voor water. Je ontbijtje te veranderen in een gezonde variant. Tussendoortjes door de helft te doen iedere 4 dagen. Om vervolgens 1 dag in de week geheel gezond te eten en drinken, daarna 2 enzovoort totdat je 7 weken bezig bent. Je zult merken dat je lichaam een geest een stuk beter wennen aan je nieuwe voedingspatroon. Waardoor het een stuk gemakkelijker vol te houden is. Natuurlijk zul je na 2 maanden niet dezelfde vermagering behalen dan bij een crashdieet. Maar hoogstwaarschijnlijk een stuk beter resultaat als je kijkt na 6 maanden. Kortom, voor de rest van je leven is rustig vermageren en alle nuttige voedingsstoffen binnenkrijgen een betere optie.