1kg per week afvallen
april 15, 2020

1 kg per week afvallen ook voor jou mogelijk?

Door admin

Veel mensen willen afvallen en het liefst zo snel mogelijk maar niet iedereen lukt dat wat hoe moet je dat dan precies doen? In principe hoef je niet extreme diƫten te volgen maar het is wel van belang dat je op je voeding gaat letten.

Voeding

Op je voeding letten is een van de kernpunten waar je je aan moet houden wanneer je wil gaan afvallen. Veel mensen hebben niet door hoeveel suikers en vetten ze tot zich nemen bijvoorbeeld door het drinken van limonade en frisdranken. Wanneer je je dranken enkel beperkt tot thee zonder suiker en water zal je hier al veel voordelen uit halen. Ook is het raadzaam om tussendoortjes te laten staan, een tussendoortje mag wel maar zorg er dan voor dat het een stukje komkommer of een wortel is. Een komkommer of een wortel zal namelijk niet aanzetten waardoor je er dus ook geen nadelen van zal ondervinden.

Ook je avondeten is een punt waarbij je eens goed moet kijken welke producten welke voedingsstoffen bevatten. Zo is rundvlees bijvoorbeeld een stuk magerder dan varkensvlees. Ook is het een goede tip om de hoeveelheid groenten op te schalen en de aardappelen te minderen. Zo heb je namelijk wel een voldaan gevoel na het eten maar zetten groenten al een stuk minder aan dan aardappelen doen.

Bewegen

Het bewegen is het andere kernpunt die essentieel is om 1 kg per week af te kunnen vallen. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk beweegt, hoe meer je beweegt hoe meer je verbrand. Je kan dit doen door te wandelen zo lang en zo snel mogelijk maar je kan ook gaan fitnessen of hardlopen. Vanzelfsprekend zal je meer verbranden met de laatste twee opties dan met wandelen maar wanneer deze opties niet mogelijk zijn voor jou is wandelen het beste alternatief.

Niet direct resultaat?

Voor veel mensen is het moeilijk om door te zetten tijdens hun poging tot afvallen wanneer ze niet direct resultaat zien. Echter kan het soms even duren voor je lichaam gewend is aan je nieuwe levensstijl. Daarnaast moet je niet schrikken als je uiteindelijk misschien zelfs wel weer wat aankomt, dit is absoluut niet gek want zodra jij fanatiek gaat fitnessen zullen je spieren gaan opbouwen en wanneer je spieren groter en sterker worden zal dit ook weer wat gewicht met zich meebrengen maar dan juist gezond gewicht!