juni 13, 2022

De voordelen van multivitaminen

Door admin

Multivitaminen zijn rijk aan verschillende soorten vitaminen, mineralen en andere behulpzame stoffen die je lichaam bevorderen. De stof is erg gezond en kan onder andere gebruikt worden tegen slaaptekort, vermoeidheid en vitaminegebrek. Bij Benfida wordt multivitaminen verkocht als een voedingssupplement die je kan innemen als toevoeging van je normale maaltijd. Door deze supplementen krijg je toch de nodige voedingsstoffen binnen als je niet altijd evenveel tijd hebt voor een gebalanceerd dieet. In dit artikel leggen we uit wat er nou precies allemaal in multivitaminen zit.  

Wat multivitaminen is en waarom het zo handig is

Vitaminen zijn voedingsstoffen die voorkomen in je eten en drinken. Ze komen in een erg kleine hoeveelheid voor maar zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling en groei van je lichaam. Deze vitamines worden deels door je lichaam zelf aangemaakt, maar niet voldoende. Zo maakt je lichaam van nature vitamine D, K, A en B 3 aan. Toch zijn er nog veel meer belangrijke vitaminen die goed zijn voor je lichaam. Denk bijvoorbeeld aan vitamine C, vitamine B12 en Foliumzuur (B11). 

Je lichaam heeft vitamines nodig bij bepaalde processen. Zo zorgen vitaminen voor botmineralisatie en sterkere botten, een gezonde lever- en nierfunctie, aderverkalking en werken ze ook nog eens ontstekingsremmend. Een vitaminetekort komt in Nederland niet vaak voor, maar sommige mensen hebben toch wel een extra boost nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwangere vrouwen, mensen met een alcoholverslaving, ouderen die niet genoeg eten, baby’s, kinderen, veganisten en mensen met een erge of chronische ziekte. Bij deze groepen is het nodig om vitamines in te dienen wanneer er een tekort wordt vastgesteld. 

Te veel vitaminen is ook slecht voor je gezondheid. Wateroplosbare vitamines bieden een veel lagere kans tot een overdosis vergeleken met vet oplosbare vitamines. Heb je extra vitamines nodig, dan worden deze toegediend door middel van multivitaminen. Deze multivitaminen bestaan uit extra vitaminen die bijdragen aan je vitaliteit. Ze worden toegediend in de vorm van een oplosbaar poeder, capsules, pilletjes of bijvoorbeeld druppels. Op deze manier kunnen ze gemakkelijk worden toegediend aan mensen die extra vitaminen nodig hebben. Deze supplementen kan je veilig en snel kopen op de website van Benfida. 

Supplementen met extra voedingsstoffen

Naast vitaminen zijn er ook andere stoffen die de vitaliteit van je lichaam stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan mineralen zoals magnesium en ijzer. Sommige mensen hebben last van ijzertekort of magnesiumtekort en krijgen hierdoor klachten. Supplementen kunnen hierbij helpen. Deze supplementen bestaan uit de benodigde stof en worden ingeslikt door middel van capsules. Hierdoor kan je het tekort aanvullen met een volledig veilig en goede stof voor je lichaam. Op de website van Benfida kan je deze supplementen vinden. 

In totaal zijn er dertien essentiële vitaminen, en nog veel meer stoffen die nodig zijn voor het normaal functioneren van je lichaam. Supplementen zorgen ervoor dat je deze stoffen in normale hoeveelheden binnenkrijgt. Op de website van Benfida kan je dus meerdere supplementen vinden in verschillende vormen en maten. Zo weet je zeker dat je lichaam is voorzien van alle voedingsstoffen en vitaminen.